راه اندازی دیتاسنتر (مراکز داده)
راه اندازی دیتاسنتر (مراکز داده)
دیتاسنتر ها به منظور نگهداری، پشتیبانی و ارائه ی سرویس های تحت شبکه با استفاده از مجموعه ای از سرویس گرها و زیرساخت های ارتباطی و امنیتی و تجهیزات الکترونیکی تجهیز شده و به کار گرفته و برنامه ریزی میشوند. در مفهوم عام به این فرایند مرکز داده یا دیتاسنتر گفته میشود. به عبارتی دیگر دیتاسنتر محلی است برای نگهداری و حفاظت متمرکز از سخت افزارهای رایانه ای، تجهیزات ذخیره سازی و دستگاه های ارتباطات شبکه ای..، در سازمان ها و شرکت ها که با به کارگیری سرویس های موجود از دیتاسنتر مانند وب سرورها، فایل سرور ها و انواع سرورهای دیگر مبتنی بر سرویسها و دیتابیس ها، اطلاعات مبتنی بر شبکه خود بارگذاری مینمایند.
مایکروسافت و گوگل دارای برترین دیتاسنتر های دنیا هستند.
ویژگی های دیتاسنتر ها:
مدل معماری و پروتکل دیتاسنتر ها باید به گونه ای باشد که به واسطه آن بتوان تغییرات دینامیکی که به صورت معمول هم مورد نیاز است را امکان پذیر نمود.
دیتاسنتر ها با اتصالات قوی و برخی با بیش از 12 اتصال مختلف به اینترنت متصل می باشد.مهمترین مساله ای که در دیتاسنتر ها مطرح است سرویس دهی بی وقفه میباشد پس بنابراین قطعی اینترنت یا برق و ... میتواند در عملکرد دیتاسنتر اختلال ایجاد کند.در دیتاسنتر ها معمولا از از دو نوع سرور رک مونت و یا دسکتاپ استفاده میشود.سرور های رک معمولا حجم کمتری دارند اما قیمت بالایی دارند ولی سرورهای دسکتاپ بالعکس است.پس در اکثر دیتاسنتر ها از سرور دسکتاپ استفاده میشود.
شرکت های تجاری و مردم می توانند با اجاره کردن فضای محدودی در این سرورها سایت های وب خود را در معرض عموم قرار دهند.اکنون با توجه به رشد سریع اینترنت روز به روز به تعداد دیتاسنتر ها اضافه می شود به طوری که در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته این مراکز وجود دارند.تمرکز این مراکز بخصوص در کشور امریکا بسیار زیاد است.
امکانات دیتاسنتر
دیتاسنترها همیشه از پیشرفته ترین امکانات برای سرویس به کاربران خود استفاده میکنند.
-سیستم برق بسیار قدرتمند:
سرویس ها و کلیه خدماتی که به صورت اینترنتی به کاربران خود خدمات ارائه میدهند مستلزم امنیت برق بوده تا همیشه در دسترس باشند.
-سیستم خنک کننده با قدرت بالا:
سرورهای موجود در داخل رک های دیتاسنتر حرارت بسیار زیادی ایجاد میکنند و در صورتی که دیتا سنترها به سیستم خنک کننده ای با توان بالا مجهز نباشند در کمترین زمان ممکن است تمامی تجهیزات ذوب شوند .
-پشتیبانی و مانیتورینگ 24 ساعته:
دیتا سنتر ها تمامی تجهیزات را به صورت 24 ساعته در تمامی روزهای هفته مانیتور می کنند.
-رک ها ، روتر ها، تجهیزات پیشرفته شبکه:
هر چقدر موارد ذکر شده در بالا مهم باشد، عدم تجهیز دیتاسنتر با تجهیزات شبکه و برند های درجه یک نیز مهم میباشد. برای همین مطمئنا دیتاسنتر ها از بهترین برند های تجهیزات سرور و شبکه برای تجهیز استفاده میکنند تا بعد از برق و لینک، مشکل تجهیزات دیتاسنتر را تعطیل نکند!
-فضای کافی:
در دیتاسنتر ها معمولا فضای کافی زیادی برای تمامی تجهیزات موجود در نظر گرفته و فضای خالی زیادی نیز دارا میباشند، تا در تجهیز آینده سهل الوصول باشد. میزان فضای کلی دیتاسنتر، تاثیر مستقیم در میزبانی سرور ها داشته و در نتیجه در رده بندی یک دیتا سنتر نیز تاثیر به سزایی دارد.
کاربرد دیتاسنتر چیست؟
شرکت های هاستینگ، سازمان های خصوصی ، دولتی، سرویس دهنده های خاص و بطور کل هر سرویسی که بر روی بستر اینترنت و شبکه اینترانت گسترده قصد ارائه خدمات خاص را دارند، دیتا ها و سرور های سرویس خود را در مراکز داده میزبان میکنند. این کاربرد ها میتواند شامل موارد زیر باشد:
سرویس های هاستینگ، پایگاه داده، DNS سرویس های میزبانی ایمیل
سرویس و سرور های ارائه خدمات برنامه های مختلف در پلتفرم های متفاوت بصورت آنلاین
سرور های ارائه خدمات بازی در سطح شبکه ملی و جهانی
اجاره قسمتی از یک رک برای سرور های یک شرکت یا سازمان جهت نگهداری از دیتا ها، پردازش های خاص و...
ساخت یک دیتاسنتر جدید مدتزمانی طولانی (اغلب چندین سال) به طول میانجامد که بیشتر مربوط به مرحله طراحی پیادهسازی است. در ابتدا طراحان میبایست موقعیت مکانی مناسبی را انتخاب نمایند. آنها همچنین بایستی نیازمندیهای فضا و پهنای باند شبکه را نیز در نظر بگیرند و تخمین بزنند. اغلب فضای کف در دیتاسنتر کم است. حتی در مراکز بزرگ نیز توانایی مقیاس بندی و جادهی سختافزارها در یک ناحیه مزیت کلیدی در کسبوکار محسوب میشود ( بهعنوانمثال کسبوکار کرایهای میتواند خدمات بسیاری را به یک مشتری بزرگ باقیمت کمتری بفروشد). میزان فضای مورداستفاده توسط سرورها بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد و نواحی کاری به پلانهای کف متمرکز میشوند. درنهایت سازمان نیازمند طراحی مرکز جدید به همراه فضای ذخیرهسازی (پشتیبان) برای پیشبینی توسعه در آینده است.شرکتهای تجاری دیتاسنتر را بهصورت بخش به بخش راهاندازی میکنند چراکه آنها نیازمند سامانههای با دسترسی بالا و خدماتی چون پشتیبانی تجارت الکترونیک هستند.
امنیت در دیتاسنترها:
ملاحظات امنیت شبکه نیز اهمیت بسیار زیادی در مرکز داده دارد چراکه تمرکز بسیار زیاد این حجم بالا از اطلاعات کسب و کاری و قراردادها، هدف جذابی برای سارقان اطلاعات و هکرها محسوب میشود. در اغلب موارد تعداد بسیار کمی از مردم نیازمند کار با یک مرکز داده با طراحی مناسب هستند اما برخی از آنان افرادی را در مراکز قرار دادهاند تا بهخصوص درزمینه ی حفاظت از ساختمان و کنترل ورود و خروجها نظارت داشته باشند.
شرکت پارت شبکه پرداز بامداد با توانمندی های ویژه در زمینه پیاده سازی انواع مراکز داده (دیتاسنتر) و طراحی و مشاوره در زمینه پیاده سازی دیتاسنتر های بزرگ و کوچک و همچنین با قابلیت برنامه ریزی و پیاده سازی سرور فارم در اندازه های مختلف، آمادگی کامل جهت همکاری با سازمانها و مجموعه های مختلف دولتی و خصوصی را دارا میباشد. برای اطلاعات بیشتر در این رابطه با واحد فروش و پروژه شرکت پارت شبکه پرداز تماس حاصل فرمائید. برای مشاهده تصاویر بیشتر درباره این به پروژه میتوانید به گالری تصاویر مراجعه فرمائید.
تلفن های تماس پارت شبکه پرداز: 88302381 - 88302380 - 021 داخلی 101 و 110
مطالب مرتبط
تصاویر دیتاسنتر اداره کل ثبت اسناد و املاک استان قم
تصاویر گیت کنترل تردد پالایشگاه نفت پارس
پیاده سازی دیتاسنتر اداره کل ثبت اسناد و املاک استان قم
پیاده سازی شبکه و زیرساخت (بخش اول)
سازمان فروش شرکت پارت شبکه پرداز
طراحی ویژه اتاق مانیتورینگ Monitoring Room
یو پی اس های جت پاور تایوان JetPower
محصولات سیسکو آمریکا Cisco Switches
محصولات هلوکیبل آلمان Helukabel
پیاده سازی دیتاسنتر Data Center
شبکه و زیر ساخت Network Design
Tags: datacenter دیتاسنتر پایگاه داده شبکه و زیرساخت آموزش دیتاسنتر طراحی دیتاسنتر مشاور دیتاسنتر راه اندازی دیتاسنتر اجرای دیتاسنتر مجری دیتاسنتر پیاده سازی دیتاسنتر دیتاسنتر اداره ثبت اسناد قم دیتاسنتر ثبت قم طراحی دیتاسنتر ثبت قم پیاده سازی دیتاسنتر ثبت قم مرکز داده ثبت قم