فنس الکتریکال Electrical Fence
سیستم فنس الکتریکال
سیستم فنس الکتریکال از جمله سیستمهایی حفاظت پیرامونی میباشد که مدتهاست در خارج از ایران مورد توجه کارفرمایان بوده و هست. یکی از مشکلات عمومی اکثر مشتریان این است که سیستم های مشابه نظیر نظارت تصویری و حفاظت پیرامونی مبتنی بر کابل ماکروفونی و حسگرهای ماکروویو و مادون قرمز فاقد واکنشگرایی لازم در زمان نفوذ هستند و تنها میتوانند باعث هوشیاری سازمان های حراست و نظارت باشند، به همین دلیل در بسیاری از موارد اتفاق می افتد که قبل از رسیدن افراد مرتبط به محل نفوذ سرقت انجام پذیرفته و یا خرابکاری اتفاق افتاده است. به همین دلیل است که در مکانهایی که لازم است از نفوذ به محدوده قابل حراست شده جلوگیری گردد از سیستمهایی استفاده میشود که ضمن ایجاد آلارم و ثبت تصاویر دارای قابلیت واکنشگرایی نیز باشند و در اینجاست که بهترین گزینه در دسترس فنس الکتریکال و هوشمند خواهد بود.
فنس هوشمند میتواند به عنوان یک گزینه یگانه در محیطهای دارای مشکلات امنیتی به کار آمده و مسائل مورد بحث را حل نماید، ولی شکی نیست که تلفیق این سیستم با یک سیستم نظارت تصویری میتواند ضریب امنیت را تا حد بسیار بالایی افزایش دهد و مانع نفوذ گردد.
عملکرد فنس الکتریکال Electrical Fence یا فنس هوشمند Smart Fence به گونه ای است که قابلیت ایجاد آلارمهای مختلفی بسته به نیاز مصرف کننده را دارد، این آلارمها بسته به تجهیزاتی که دریافت کننده آلارم هستند میتواند سبب ایجاد واکنشهای مختلفی گردند، برخی از این نوع واکنشها به شرح زیر است.
-
سیستم آژیر و اخطار بلندگو
-
سیستم چراغ خطر و پروژکتور
-
سیستم تلفن کننده و اس ام اس کننده
-
سیستم نظارت تصویری با دوربینهای گردشی (Speed Dome)
-
سیستم توزیع گازهای بازدارنده در محیط (مانند گاز فلفل)
-
انواع سیستمهای آشکارساز و بازدارنده
به این ترتیب مشاهده میگردد که سیستم فنس الکتریکال تنها از طریق آلارم و هشدار تا چه حد میتواند به رفع باگهای امنیتی در محیطهایی که نیاز به حفاظت دارند کمک کند و سبب بالا رفتن ضریب امنیتی گردد. اما این موارد تنها بخشی از کارایی های سیستم فنس هوشمند در جهت حفظ امنیت است، در واقع آنچه سبب میشود سیستم فنس الکتریکال فاصله ای زیاد با دیگر سیستمهای امنیتی دیگر پیدا کند این است که این سیستم پیش از آنکه شروع به ارسال آلارم و هشدار کند دارای قابلیتهای اولیه ای است که خود سبب بازدارندگی بسیار بالاییست.
ابتدا به امر باید در نظر داشت که فنس الکتریکال قبل از هر چیز یک بازدارنده طبیعی و فیزیکی در برابر نفوذ کنندگان است. این نوع حفاظ دارای استحکام طبیعی است و از پایه ها و اتصالاتی در ساخت آن استفاده میشود که به خودی خود دارای میزان مقاومتی بالا در برابر نفوذ میباشند. همچنین در بین پایه های فولادی در فواصل 2 تا 4 متری از سیمهای ضخیم مفتول استفاده میشود که کاملا کشیده شده و دارای مقاومت بالایی میباشند. با توجه به موقعیت محل فاصله این مفتولها از یکدیکر از 10 تا 20 سانت قابل تنظیم است و به شکل طبیعی قابل پاره شدن نیستند و تنها راه عبور از آن بریدن آن توسط ابزارهای آهن بری میباشد که هم زمان بر است و هم فاصله زمانی کافی برای ایجاد آلارم و رسیدن افراد مرتبط به محل را ایجاد میکند.
در مرحله دوم باید در نظر داشت که هر گونه تماسی با این فنس سبب ایجاد شوک الکتریکی در فرد مهاجم خواهد شد و سیستم فنس الکتریکال به نحوی طراحی شده است که قابلیت مقابله با نفوذ کنندگان را از طریق شوک الکتریکی فراهم میسازد. این شوک الکتریکی مهمترین عامل واکنش اتوماتیک در فنس هوشمند است که این نوع فنس را مبدل به یک سیستم مسلح در برابر هر گونه نفوذ میکند. میزان شوک از طریق نرم افزار مدیریت فنس کاملا قابل تنظیم بوده و میتوان برای موقعیتهای مختلف درجات مختلفی از شوک الکتریکی را در نظر گرفت.
همچنین باید در نظر داشت که فنس الکتریکال دارای قابلیتهای تطبیق محیطی از طریق تنظیم میزان حساسیت در واکنش به اتفاقات پیرامون خود میباشد. متغییرهایی نظیر میزان باد در محیط، پوشش گیاهی، تجیزات کارگاهی و حیوانات میتوانند باعث سو عملکرد در سیستم گردند اما از طریق تنظیم میزان حساسیت فنس میتوان به خوبی چنین مواردی را پوشش داد و به بالاترین کارایی ممکن رسید.
یکی از مهمترین قابلیتهای حفاظت پیرامونی مبتنی بر فنس الکتریکال، قابلیت اتصال آن به سیستم نظارت تصویری با دوربینهای گردشی میباشد. این سیستم بر اساس نیاز مصرف کننده میتواند به یک سیستم نظارت تصویری متصل گردیده و بر اساس آلارم هایی که ایجاد میگردد سبب حرکت دوربینها به پریستهای تعریف شده توسط سیستم فنس هوشمند گردد. این پریستها که توسط نرم افزار فنس الکتریکال تعریف میشود کاملا وابسته به تعداد محدوده (Zone) های ایجاد شده میباشند که از 10 متر تا 100 متر میتواند متغییر باشد. نتیجتا با هر گونه تماسی با فنس الکتریکال، ضمن این که سیستم به فرد مهاجم شوک وارد خواهد کرد و سیستمهای هشدار را فعال خواهد نمود این قابلیت را نیز خواهد داشت که در صورت وجود دوربینهای اسپید دام در محل، آنها را به سمت محل واقعه هدایت نموده و با سرعت بسیار بالایی نسبت به تهیه تصویر از وقایع در جریان و همچنین هوشیار سازی سازمان حراست نسبت به نوع خطر اقدام کند.
این قابلیت مشترک فنس الکتریکال و سیستم نظارت تصویری سبب کنترل بیشتر و همچنین جلوگیری از حضور بی دلیل پرسنل در مواردی خواهد شد که نیازی به حضور فیزیکی در محل نیست.
سیستم فنس هوشمند الکتریکال
به طور کلی مزایای سیستم فنس الکتریکال را میتوان به شکل زیر برشمرد:
-
دارای قیمت پایین در مقایسه با سیستمهای حفاظت پیرامونی خارجی
-
دارای قابلیت نصب و پیاده سازی سریع در محیط های مختلف
-
دارای قابلیت بازدارندگی فیزیکی و استحکام مناسب
-
دارای قابلیت ایجا شوکهای الکتریکی برای نفوذ کنندگان
-
دارای قابلیت اتصال با سیستم نظارت تصویری با دوربینهای گردشی
-
دارای قابلیت ایجاد هشدار و آلارم از طریق اس ام اس و تلفن
-
دارای قابلیت اتصال به آژیر و سیستم اخطار
-
دارای قابلیت اتصال به سیستم چراغ خطر و پرژکتور
-
دارای قابلیت اتصال به انواع سیستمهای واکنشگرا نظیر پخش گاز و شلیک خودکار
-
دارای قابلیت سیستم مدیریت نرم افزار هوشمند در جهت مواجهه با خطرات احتمالی
شرکت پارت شبکه پرداز در پروژه های مختلفی اعم از صنعتی، اداری، تجاری و خصوصی این سیستم را مورد استفاده قرار داده و مشتریان همواره دارای رضایت بسیار بالایی از این سیستم بوده اند.
تلفن های تماس پارت شبکه پرداز: 88302381 - 88302380 - 021 داخلی 101 و 110
مطالب مرتبط
حفاظت پیرامونی DEA ایتالیا (PIDS)
حفاظت الکترونیک Electronic Protection
حفاظت پیرامونی Perimeter Intrusion Detection System
سیستم حفاظت از لوله های نفتی Pipeline Security Systems
حفاظت پیرامونی مبتنی بر برند FFT
نظارت تصویری Surveillance Cameras
نظارت تصویری پیرامونی پالایشگاه نفت پارس
تصاویر نظارت تصویری جامع پالایشگاه نفت پارس
تجهیزات حفاظت پیرامونی DEA ایتالیا
Tags: pids حفاظت پیرامونی حفاظت اماکن امنیت پیرامون سیستم پایش مرزی حفاظت پیرامونی مرزها حفاظت الکترونیک سیستمهای حفاظت الکترونیک فنس الکتریکال فنس هوشمند فنس هوشمند الکتریکال کابل ماکروفونی سیستم فنس امنیتی فنس پیرامونی الکتروفنس فنس الکتریکی